Június 20. Csütörtök, Rafael

Laura minden várakozást felűlmúlt!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Laura az a vihar, mellyel kapcsolatban a várakozások hasonlóak a klímakatasztrófához. Első körben a szakemberek még azt várták, hogy ahölgy a másik, Marco névre keresztelt rendszerrel együtt az USA partjaihoz már, mint trópusi vihar érkezik meg, ésnemmint hurrikán.

kép: RAMMB CIRA

Néhány nappal később már jelezték, hogy Laura hurrikánná erősödött, de még mindig azt várták, hogy a kontinens partjaihoz érve elveszti erejét. Újabb néhány nap múlva Laura érkezésére már 3-as, akár 4-es kategóriájú hurrikánként lehetett számítani.

Végül a hölgy megérkezettLouisianapartjaihoz, és hajszálnyival maradt le az 5-ös kategóriáról. Laura olyan dühödt tombolásba kezdett, melyre csak nagyon ritkán láthatunk példát.

Hasonlóan állunk hozzá a klímakatasztrófához is. Megvan az esélye, hogy nem lesz olyan szörnyű, és ehhez ragaszkodunk addig, míg már be kell látnunk, hogy bizony lesznek fájdalmas változások. Reméljük, nem számoljuk el magunkat úgy, mint Laura esetében, és a klímakatasztrófa nem teljesedik ki olyan mértékben, mint a viharrendszer, mely most 242 km/h-ás szélviharokat zúdít a partvidékre, áradásokkal, több métereshullámokkalés heves esőzésekkel keserítve meg az ott lakók életét.

A szakemberek szerint a landolás után Laura gyorsan veszít majd az erejéből, demindezek ellenére a jelentős és gyilkos erejűhurrikán marad még egy darabig.

kép: RAMMB CIRA

lead kép: ANDREW MCARTHUR/GETTY IMAGES