Június 19. Szerda, Gyárfás

Hurrikán, áradás és még tornádók is – Isaias kitett magáért 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Isaiaslandolt Észak-Karolinában. A helyiekKatrinaután minden hurrikánt nagyon komolyan vesznek, és bárIsaiasmeg sem közelíti a tomboló hölgy erejét, azért így is komoly fennakadásokat tudott okozni.

kép: tribpub.com

Példának okáért a feljegyzett dagályok közt a harmadik legnagyobbal érkezett meg a partokhoz, sós vízzel árasztva el a szárazföld egy jelentős részét, mely hosszabb távon is képes károkat okozni. A tartós szelei 113 km/h körül alakultak, annak köszönhetően a fák sem tudtak neki minden esetben ellenállni.

kép: tribpub.com

kép: Lannis Waters-AP

Nem csak a fák, a villanyoszlopok is engedtekIsaiasdühének, ennek következtében pedig 245 000 ember maradt áram nélkül. Az egyes kategóriájú hurrikán jelentős mennyiségű csapadékot is hozott magával, és elárasztotta vele a városokat, villámáradásokat okozva, és komoly károkat téve az utakban és épületekben is.

kép: Matt Slocum-Associated Press

Ha a hurrikán önmagában nem lenne elég, akkor itt vannak a tornádók is, melyek kialakulásáhozIsaiasremek körülményeket teremtett. Ennek megfelelően három olyan légörvény is landolt, melyek lakott területeket érintettek, és nem igyekeztek visszafogni magukat a rombolás terén sem.

kép: TED MARMORA

lead kép: weather.com