Június 16. Vasárnap, Jusztin

119 halottat követelt a bangladesi áradás

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Banglades számára sem hozott sok jót a monszun időszaka. A heves esőzések eddig is megkeserítették az ott lakók életét, de az előrejelzések szerint ez még fokozható. Az igazán nagy baj az érkező csapadékkal az, hogy már most is jelentős áradással küszködik a terület.

kép: UK in Bangladesh twitter

Az országban mintegy 4,8 millió embert érint kisebb vagy nagyobb mértékben az, hogy szinte minden jelentősebb folyó kilépett a medréből. A sérültek száma is igen magas, de már most 119 halottal is számolni kellett.

kép: UK in Bangladesh twitter

kép: UK in Bangladesh twitter

A halálesetek csupán részben történtek fulladás miatt. 13 esetben kígyómarás, 8 esetben pedig villámcsapás okozta a halált. Sajnos egy esetben hasmenés áll a tragédia hátterében, ami előrevetít egy másik hatalmas problémát is, ami a tartós áradásokkal együtt érkezik. Az ázsiai régióban több halálos kórokozó is létezik, melyek terjedése a vízhez kötött, abból pedig most van elég szinte egész Ázsiában.

kép: UK in Bangladesh twitter

Közel 1 millió ember hajlékát mosta el a víz, ami már önmagában is jelentős kár lenne, de ehhez jön még az alámosott utak, töltések száma, a kicsavart fák és villanyoszlopok, illetve természetesen a mezőgazdaságot ért veszteségek, az élelmiszernövények pusztulása. A pontos anyagi károk összege egyelőre ismeretlen.

kép: UK in Bangladesh twitter

lead kép: UK in Bangladesh twitter