Július 27. Szombat, Liliána, Olga

Jégesővel tarkított szélvihar tombolt az USA-ban

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Az USA sem úszta meg súlyos zivatarok és erős szelek nélkül a június elejét. Most éppen a középnyugati és az északkeleti régiók számára hozott pusztítást az időjárás.

kép: Erie County Skywarn twitter

A heves esőzések rendszerbe szerveződve érkeztek, és mintegy 480 km hosszan elnyúlva szórták az áldást az említett területeken. A heves kifejezés itt sem véletlen, a Midway reptérnél 15 perc leforgása alatt 25.4 mm esőt regisztráltak.

kép: Erie County Skywarn twitter

A területen a csapadék mellett erős széllel is számolni kellett. A néhol 113 km/h-igerősödő széllökések jelentős károkat okoztak az út menti fák kitépésével, illetve a nagy ágak letörésével. A szél az elektromos vezetékeket sem kímélte, összesen 600 000 ügyfelet hagyott áramellátás nélkül.

Több helyen az eső mellett jég is hullott.Dyerterületén 5 centis jégdarabokban érkezett az égi áldás, ehhez kapcsolódott egy 97 km=h-ás állandó szél, vagyis a jég nem csak lehullott, hanem a szél is szétfújta. Az 5 centis jégdarabok számos szélvédőt zúztak össze, illetve a növényzetben is jelentős károkat okoztak.

kép: Chris Vickers twitter

A heves szelek nem csak a városokban okoztak károkat. A nyílt területeken megerősödő széllökések két kamiont is felborítottak, de súlyos személyi sérülésekről vagy halálról szerencsére nem érkeztek jelentések.

lead kép: watchers.news