Július 17. Szerda, Elek, Endre

Erős áradás a cseheknél

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

A csehek számára nem indult túl jól a hét. Egészen pontosanOlomoucirégió kapott a nyakába nagyobb mennyiségű csapadékot, mely igen komoly vészhelyzetet eredményezett.

kép: HZS Olomouc

A régióban 24 órán belül 85 mm csapadék zúdult le, ami elsőre nem tűnik olyan soknak, de a területen ez szokatlanul nagy mennyiség, kiváltképp ennyire rövid idő alatt. Ennek pedig meg is lett a következménye, mely azOskavafolyó áradását okozta.

kép: HZS Olomouc

A folyam 1,28 méteres szintről ugrott meg 3,31 méteres állásra, mely a környezetében olyan áradást eredményezett, hogy helyenként egy méternél is magasabban állt a víz. Illetve folyt, mert ha “csak” állt volna, az a kisebbik baj lett volna, bár valószínűleg tovább maradt volna a területen. A kilépő víz azonban heves sodrással is rendelkezett, minek következtében nem csak a hordalékot terítette szét a településeken, károkat okozva ezzel az épületekben és a járművekben, hanem autókat is magával sodort.

kép: HZS Olomouc

Ennél is nagyobb baj, hogy aŠumvaldban,DolníSukolomban,BřevenecbenésOskavábanhömpölygő áradás egy ember eltűnésével járt, egy pedig sajnos életét vesztette az eseményekben.

kép: HZS Olomouc

lead kép: HZS Olomouc