Május 25. Szombat, Orbán

Durva áradás Szerbiában és Bosznia Hercegovinában

null

Szerbia június 23-án rendkívüli helyzetet volt kénytelen kihirdetni az országot sújtó heves esőzések, és a következtükbenkialakult széles körű áradások miatt.

kép: watchers.news

Az áradások a helyi rádiók szerint mintegy 700 házat tettek tönkre, rengeteg ember volt kénytelen elhagyni az otthonát. Őket szükségszállásokon, iskolákban helyzeték el a hatóságok.

kép: see-river.net

AnaBrnabicminiszterelnök biztosította az embereket arról, hogy a kormány minden tőletelhetőt megtesz a károk megelőzése érdekében, illetve az emberek védelmében. Ennek megfelelően az összes jármű szolgálatban van, a hatóságok igyekeznek a folyók medréből a hordalékot kiemelni, hogy azok képesek legyenek elvezetni a rengeteg vizet.

Az áradás erejét nagyon jól mutatja, hogy sok utat járhatatlanná tett, illetve volt olyan település is, ahol három hidat sodort magával a törmelékhalom, melyet a víz tol maga előtt.

kép: Marko Djurica-Reuters

A szomszédos Bosznia Hercegovina sem járt jobban, itt is gondot okoznak a heves záporok és zivatartok. Tuzlábanföldcsuszamlást jelentettek, mely egy jelentősebb utat is magával sodort, vagyis a közlekedés itt is akadozik. Mindkét országban sok a sérült, de halálos áldozatokról egyelőre szerencsére nem lehet tudni.

lead kép: see-river.net