Május 25. Szombat, Orbán

Havat kap a nyakába az USA és Kanada

null

A nyárias melegre még egy - két napot várni kell, addig marad a kabát, de legalább egy vastagabb pulóver. Mi azonban itt, Európa szívében még mindig sokkal jobban jártunk, mintOntario környékevagy az USA északkeleti régiója.

kép: watchers.news

A hideg ugyanis itt is megérkezett, ahogyan azt előre jelezték, de most olyan rekordokat döntöget, melyeket senki nem szeretne látni, főleg nem májusban. Ez azonban az időjárást nem érdekli, és néhol -10°C-os hideget bocsát ki magából.

kép: globalnews.ca

A fagy a termésnek sem tesz jót, ráadásul a rekord hideg az érintett területek egy részén május közepéig is megmaradhat, a többieknek sem olyan rózsás a helyzete, mivel a hidegtől valószínűleg csak a fagyosszentek érkezésével búcsúzhatnak.

kép: globalnews.ca

Az extrém hidegbetörés azt is eredményezi, hogy májusban hóval is találkozhatnak a területek, ráadásul nem is csak a hegyvidékeken. Ez sem az emberek közérzetének nem tesz jót - különösen a járványhelyzet árnyékában -, sem pedig a mezőgazdaságnak, ahol nagyon sok élelmiszernövény láthatja kárát a kései télnek.

kép: inbrampton.com

lead kép: toronto.ctvnews.ca