Június 18. Kedd, Arnold, Levente

Hatalmas mennyiségű eső esett Floridában - úszik a főváros

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Nem véletlen aSapcex indulásának elhalasztása, Floridában ugyanis esik, de nagyon. Ez egészen pontosan azt jelenti, hogy a csapadékos idő május 25-óta egyre csak romlik, melyhez mostanra Bertha szélein megjelenő eső is csatlakozott.

kép: Reuters - Ryan Rea

Az állam enyhe aszályos időszakon van túl, vagyis az eső kifejezetten jól jött, igaz, a mennyiségén azért finomítottak volna az emberek. A floridai Miami Nemzetközi Repülőtéren 90 perc alatt zúdult le 139,7 mm eső. Itt május hónapban összességében 471,17 mm csapadékot regisztráltak, mely megközelíti a reptéren mért rekordot is.

Miamiban hétfőtől kezdve 187,4 mm eső esett 48 óra alatt, ez pedig több, mint amit a 4-es kategóriájú Irma hurrikán öntött a területre 2017-ben.

kép: AFP Photo - CHANDAN KHANNA

A heves esőzéseknek megvannak a maguk velejárói. Ezek jellemzően a villámáradások, melyek most Floridában is jellemzőek. Az utakon hömpölyög a víz, mivel, bár szárazság volt, ekkora mennyiségű vizet nem képes magába inni a föld sem.

kép: tribpub.com

Az esőzések hatására mintegy 13 000 háztartás és üzlet kénytelen mellőzni az áramszolgáltatást, az infrastruktúra pedig jelentős károkat szenvedett. Szerencsére sérültekről vagy halálos áldozatokról nem érkeztek hírek.

lead kép: AFP