Június 14. Péntek, Vazul

Cipruson és a Törököknél több, mint 20°C-ot esett a hőmérséklet

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Nemszeretem idővel búcsúzott a múlt jét, és azzal kezdődött a mostani is. Heves szél, borultság és csapadék, bár ez utóbbira már nagyon nagy szükség volt, de lehetett volna több is. Összességében 10°C körüli hőmérséklet visszaeséssel lehetett számolni Közép-Kelet Európa, sőt, a Balkán egyes részein is.

kép: severe-weather.eu

Orbán, az utolsó fagyosszent sem akart lemaradnielődeitől, így összeszedve erejét, komoly hidegbetörést produkált számunkra. De ez még semmi ahhoz képest, amit Cipruson és Törökországban kellett elviselnie az embereknek. A szélsőséges időjárás ugyanis ízelítőt adott abból, amire képes.

kép: severe-weather.eu

A múlt héten sok hírt szólt arról, hogy durva hőhullámsöpörtvégig a Balkánon és Törökországon is. A rekorderek az utóbbi és Ciprus, ezeken a területeken helyenként 42-43°C is előfordult. A hidegfront azonban enyhülést hozott. Nálunk 0°C-os reggelekkel érkezett, az említett két országban pedig 20-25°C közé süllyedt a napi maximum.

kép: severe-weather.eu

Elsőre ez egész kellemesnek tűnik, főleg a tikkasztó 40°C-ot meghaladó maximumok után, de ez hatalmas esés, akár több, mint 20°C, ami nem csak mentálisan viseli meg az embereket, hanem a szervezetre sincsen éppen jó hatással.

kép: severe-weather.eu

lead kép: massagemag.comm