Május 28. Kedd, Csanád, Emil

Ausztráliában megint erősen szélsőséges az időjárás

null

Ausztrália számára a szélsőséges időjárás, mely a klímaváltozás egyik velejárója már nem csak tankönyvi anyag, hanem a mindennapjaik része. A tomboló tűzvészt heves esőzések követték, most pedig egy alacsony nyomású rendszer éri el Nyugat -Ausztráliát, mely olyan viharral fenyeget, melyre 10 éve nem volt példa.

kép: watchers.news

Az árapály jelenség már most is nagyobb, mint a megszokott, ráadásul heves esőkkel is számolni kell, ezek együtt pedig jelentősen növelik a part menti régióáradásossérülésének lehetőségét. A helyi hatóságok közleményben kérik az embereket, hogy ne menjenek ki, ha lehet, maradjanak zárt helyen, és az ablakokat is kerüljék el.

kép: Daily Mail

Az ok a 70 km/h körüli tartós szél, melyeket 100 km/h körüli széllökések tarkítanak. Ezek pedig több dolgot is magukkal hozhatnak. Egyrészt törmeléket, illetve törött faágakat zúdíthatnak az emberek fejére, de sajnos jelentősen csábítják a szörfösöket is, hiszen felkorbácsolják a hullámokat.

kép: Daily Mail

A hatóságok éppen ezért kérnek mindenkit, hogy ne menjenek a vízbe, mert ezzel életveszélybe sodorják magukat, hiszen a hatalmas hullámok közt a mentésnek kicsi az esélye.

kép: Daily Mail

lead kép: Daily Mail