Június 15. Szombat, Jolán, Vid

Ausztráliában komoly pusztítást végzett a vihar

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Mangga, az extra trópusi ciklon keseríti meg az ausztrálok életét. A heves vihar még csak nem is érte el a legkisebb kontinenst, csupán arról van szó, hogy egy hidegfronttal találkozva szélsőséges időjárást alakított ki Nyugat-Ausztráliában.

kép: straitstimes.com

Ez pontosabban azt jelenti, hogy helyenként a szélerősség elérte a 132 km/h-ás sebességet, amire a helyi adatok alapján 15 éve nem volt példa. A szél ereje változó volt, de szinte mindenhol okozott károkat. A kicsavart fák és letépettháztetőkazonban szerencsére emberi áldozatokat nem követeltek, legalábbis erről nem szóltak a jelentések.

kép: Reuters

A heves szél a partok mentén is galibákat okozott, mivel megnövelte a dagály szintjét, és erős hullámzás is okozott. Ennek következtében sokfelé áradásokkal kellett számolni, illetve egy gyalogos hidat is darabjaira szedett a hullámok ereje.

kép: bbc.com

Az anyagi károkjelentősek, de a felmérések még folyamatban vannak. A vihar nem csak szelet hozott, hanem esőt is, így sajnos az áradások sem csak a part menti régióra korlátozódtak, hanem igen sok helyen okoztak károkat mind az épületekben, mind pedig az infrastruktúrában.

lead kép: TREVOR COLLENS - AFP