Július 22. Hétfő, Marica, Veréna

83 000 embert késztetett menekülésre a hatalmas áradás Szomália és Etiópia területén

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Heves esőzésekkel kell számolnia Szomáliának és Etiópiának. A két afrikai országnak nagyon jól jön a víz, hiszen a szárazság itt is jellemző, csak a mennyiséggel vannak gondok.

kép: Mowliid Haji Abdi twitter

A helyi víztározók is feltöltődtek, illetve az eső nagyon jót tett a réteknek, ezeken keresztül pedig a legeltető állattartásnak is, vagyis gazdasági hasznai is vannak szép számmal. Ugyanakkor április 20 óta szakad az eső, mely szokatlanul nagy mennyiségű csapadékot jelent.

kép: Mowliid Haji Abdi twitter

kép: Mowliid Haji Abdi twitter

A helyi folyók robbanásszerű áradásokat produkálnak, néhol akár 6 méteres vízszint emelkedéssel is számolni kell.Jowhadbana folyó szintje 24 óra alatt emelkedett egy egész méternyit, ami ellen a helyiek képtelenek védekezni.

kép: Hassan Abdirahman twitter

Az intenzív esőzések a hegyekben is jellemzőek, az innen lezúduló víz teszi az egész jelenséget ennyireveszélyessé. Már most is több halálos áldozatot követeltek az áradások, és mintegy 83 000 embernek kellett elhagynia a lakóhelyét. A víz tovább rombol, hiszen az esőnek sem lesz egyelőre vége, így a tényleges károkat most még nem lehet előre látni.

kép: Hassan Abdirahman twitter

lead kép: watchers.news