Június 20. Csütörtök, Rafael

Két viharrendszer is közelít Ausztráliához

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Ausztráliának nincsen szerencséje az utóbbi időben az időjárással. Elsőnek a hatalmas szárazsággal kellett megküzdeni, melynél már a vizet is lopták a farmokról. Ezután a szárazság miatti elképesztő intenzitású bozóttüzek következtek, melyek eloltása csak az esőt hozó viharrendszerek segítségével volt lehetséges.

kép: Nigel Gibson /Reuters

Az eső azonban csak ömlött, így bár a tüzeket teljesen eloltotta, olyan áradásokat okozott, melyek csak tovább rontottak a helyzeten.Esther és több más viharrendszer is öntötte az áldást a füstölgő szárazföldre, és még koránt sincs vége a csapadék érkezésének.

kép: severe-weather.eu

Jelenleg is két alakuló rendszert tartanak megfigyelés alatt a szakemberek, melyek Ausztrália partjai felé közelednek. Mindkettő potenciálisan trópusi viharrá alakulhat, és bizony már most látható, hogy nagy mennyiségű csapadékot hoznak magukkal.

kép: severe-weather.eu

Előre láthatóan mindkét rendszer érinti majd a szárazföldet, jó esetben csak súrolva, rosszabb esetben mélyenbenyomulva. Az előrejelzések alapján azonban jó hír, hogy annak esélye, hogy a rendszerek hurrikánná erősödjenek viszonylag kicsi.

lead kép: sciencefocus.com