Június 19. Szerda, Gyárfás

28 ember halt meg a viharokban, Indiában

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

India sincsen éppen könnyű helyzetben, hiszen az egyik leghidegebb téli időszakon van túl, most pedig ahelyett, hogy a növényzet növekedésére kedvezően ható csendes esők jelentkeznének, viharral, villámlással és jégesővel kell számolni.

kép: timesofindia.indiatimes.com

A helyzet komolyságát mutatja az is, hogy jelenleg 28 halálos áldozattal kell számolni. Sok ház is megrongálódott, és az infrastruktúrában is keletkeztek károk, de ami még ennél is rosszabb, hogy a mezőgazdaságban nagyon sok helyről jelentettek katasztrofális károkat.

A mangóföldeken is rossz a helyzet, de sok más élelmiszernövény monokultúrás táblái szinte teljesen megsemmisültek a viharok és a túl sok víz, valamint a jégesők következtében. Ez pedig hosszabb távon nem csak a gazdák számára jelent veszélyt, hanem az ország élelmezésében is fennakadásokat eredményezhet.

kép: PTI

Az egyik legintenzívebb IOD hatás, mely Indiát érintette már eddig is hatalmas károkat okozott nem csak az országnak, hanem az egész régiónak, de az eseményekből ítélve egyelőre nem lélegezhetnekfel a helyiek.

kép: PTI

lead kép: en.gaonconnection.com