Június 20. Csütörtök, Rafael

Újabb házakat égetett porig az ausztráliai tűzvész

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Nem csak a fővárosi régióban, hanem az állam számos más területén is komoly gondokat okoznak a tomboló tüzek Ausztráliában. A lakosokat figyelmeztették, hogy kövessék a meteorológiai jelentéseket, mert a helyzet rosszabbra is fordulhat.

kép: sydneynews.sydney

Új-Dél-Wales államban egy trópusi vihar tombol, mely ugyan csapadékot is hoz, de nem eleget. Szelet azonban annál többet, mely a bozóttüzeket gyorsan szétterjeszti. A területen jelenleg 2000 tűzoltó dolgozik, de még így sem sikerült megakadályozni, hogy a Belga-völgyben több ház lángra ne kapjon.

kép: abc.net.au

Ráadásul az előrejelzések alapján egy szárazabb, de ugyanúgy szeles rendszer érkezik az állam fölé, vagyis a helyzet nem, hogy javulna, de még rosszabb is lehet.

kép: axios.com

Mindeközben a szomszédos államban,Queensben egy másik viharrendszer heves esőzéseket hoz, mely alapvetően jó hír az aszály sújtotta területeknek. Az előrejelzések szerint az elmúlt hetek legnagyobb esőzésére lehet számítani, akár napi 30 mm-el is számolhatnak, miközben 40°C-os hőség tombol.

kép: watchers.news

Viktoria államban szintén a heves szelek okoznak gondot, a területen több magasfeszültségű torony is ledőlt, mely többek közt Melbourne-ben 26 000 háztartást hagyott áram nélkül.

lead kép: abc.net.au