Május 28. Kedd, Csanád, Emil

Sajnos Dennis sarkán is tapos egy újabb, erős viharrendszer

null

Ciarasarkát taposta Dennis, de ő sem marad követő nélkül. Egy újabb,bombogenezisselfejlődő ciklon van kialakulóban, és kísértetiesen hasonló útvonalat fog bejárni, mint Dennis.

kép: watchers.news

Az előrejelzések alapján Izland lesz az első, ahol megtapasztalhatják az egyelőre névtelen viharrendszer erejét. A szakemberek 170 – 200 km/h-ás széllökéseket várnak, amik nem csak a szigeten, hanem a tengeren is okoznak gondokat, hiszen métereshullámokatkorbácsolhatnak fel.

A következő megálló az Egyesült Királyság lesz, ahol a vízügyi szakemberek már készülnek a heves esőzésekre, így érvényben vannak az árvízfigyelmeztetések rengeteg helyen.Ciaraés Dennis is bőkezűen ontotta magából az esőket, ami a következő viharrendszer szempontjából is problémás.

kép: severe-weather.eu

Azok a területek, ahol a föld még képes volt beinni az esőt, mostanra telítetté válhattak, vagyis a mostanra várható csapadékmennyiséget már jóval kisebb eséllyel lesznek képesek felvenni. Ez nagyobb áradásokat, és sajnos több földcsuszamlást eredményezhet, amire a lakosság figyelmét is felhívták.

kép: abc7news.com

Hazánkra ez a viharrendszer várhatóan igen kicsi, vagy inkább semmilyen hatással nem lesz.

lead kép: youtube.com