Június 16. Vasárnap, Jusztin

Dennis rekordnagyságú szörnyeteggé nőtte ki magát

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

A mi életünkben Dennis nem hozott nagy változást, sőt, tulajdonképpensemmilyet. Ez csak azért furcsa, hiszen erejét tekintve mindenkiCiaraelé helyezte a viharrendszert, durva pusztítást vártak tőle.

kép: Robert Melen Twitter

Nem arról van szó, hogy tévedtek volna a szakemberek, hanem arról, hogy a körülmények szerencsésen alakultak, így hozzánk már nem jutott el a tombolás. Nem volt ilyen szerencsés az Egyesült Királyság, ahogyan Hollandia, Franciaország, vagy éppen Belgium sem. Dennis ugyanis minden idők második legerősebb extratrópusi ciklonjávánőtteki magát.

A legérzékenyebben az Egyesült Királyságot érintette a viharrendszer, itt két halálos áldozat is volt. Wales egy hónapnyi csapadékot kapott anyakábanéhány nap alatt, de az egész országban erős szelekkel, áradásokkal és földcsuszamlásokkal kellett számolni.

kép: Robert Melen Twitter

A tengeren is gondokat okozott Dennis. Izlandon 265 km/h-ás szélvihart generált, mely a nyílt víz felett sem volt kevésbé erős, átlagosan 15-18 méteres hullámokat hozott létre, de nem voltak ritkák a 30 méteres szörnyetegek sem.

Az előrejelzések alapján Dennis központja mára szétesett, a vihar ereje jelentősen lecsökkent, így bár el fog érni minket is, tulajdonképpen semmilyen veszélyes hatást nem gyakorol már a mindennapjainkra.

kép: Ben Birchall Twitter

lead kép: Brightonian twitter