Június 18. Kedd, Arnold, Levente

Februárban érkezik némi tél

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

A meteorológiai előrejelzések egyre pontosabbak, ennek köszönhetően egyreelőrébblátunk. Illetve a modellek, melyek a jelen helyzet alapján jósolják meg a következő napok, vagy hetek időjárását egyre pontosabbak. Persze nem csak egy fajtát használnak belőle a szakemberek, így az eltérések sem ritkák.

kép: choicesmarkets.com

Most azonban minden modell egyetért abban, hogy február elejére a tavaszias időjárástól érzékeny búcsút vehetünk. Kialakulóban van egy olyan rendszer, mely a sarkvidéki hideg kitörését teszi lehetővé, és azt Kelet és Közép-Európa felé szállítja - írja a severe-weather.eu.

kép: doncasterccg.nhs.uk

Ez pedig jelentősen megnöveli az esélyét annak, hogy még lássunk havat ezen a télen. Bár a modellek egyetértenek, számolni kell azzal is, hogy nem ez az egyetlen rendszer, mely születőben van a térségben, illetve a már meglévő, vagy éppen eltűnő időjárási egységek is beleszólhatnak a történésekbe.

kép: mnn.com

Biztosattehát nem lehet mondani, de a mostani helyzet alapján több, mint valószínű, hogy újra elő kell majd venni a vastagabb kabátokat, a bélelt csizmákat és sapkákat.

lead kép: hot975fm.com