Június 16. Vasárnap, Jusztin

Már 16 halálos áldozata van a Fehér -sziget vulkánjának

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

A Fehér-sziget vulkánjának kitörésével foglalkozik az egész világ. Nem azért, mert olyan intenzív volt a kitörés, és nem is azért, mert nem lehetett számítani rá, hiszen Új-Zéland egyik legaktívabb vulkánjáról van szó.

kép: theguardian.com

Azért foglalkozik vele a világsajtó, mert a kitörés pillanatában 47 turista tartózkodott a vulkánon, illetve annak kráterében. 8 ember halálát szinte azonnal tudni lehetett, hiszen a helyi intézet megfigyelőkamerái rögzítették, ahogyan a kráternek azon a területén sétálnak, ahol pillanatokkal később a kitörés megtörtént. Mostanra azonban a helyzet változott.

kép: news.com.au

Jelenleg 28 embert ápolnak égési sérülésekkel a közeli kórházban, néhány pedig, a szerencsések, kisebb sérülésekkel megúszták a szörnyű eseményt. Hat újabb testet azonban most találtak meg, így már 14-re emelkedett a halottak száma.

kép: deseret.com

A helyi hatóságok azokon a helyeke kutakodnak, ahol a legnagyobb valószínűséggel találhatnak holttesteket, mert bár még mindig keresnek két embert, arról, hogy élve találják meg, már napokkal ezelőtt lemondtak a szakemberek.

kép: washingtonpost.com

A kitörést követően a szakemberek figyelmezettek rá, hogy ez lehet, hogy csak a kezdet volt, mivel a vulkáni remegés fokozódott. Mára azonban elcsitult a Fehér - sziget vulkánja, így a riasztási szinteket is visszavették.

lead kép: edition.cnn.com