Május 26. Vasárnap, Evelin

Komoly áradás Görögországban

null

Nem csak a franciák és az olaszok küszködnek a szélsőséges időjárással Európában. Görögországban a heves esőzések okoznak komoly fennakadásokat, melyek már november 24 óta tartanak.

kép: dailyinterlake.com

A part menti régiókban nem csak az eső, hanem az erős szelek is gondot okoznak, hiszen felkorbácsolják a hullámokat. A kikötőkben sincsen ez másképp, és az itt kikötött hajók is veszélyben vannak.Antiriokikötőjében egy hajó felborult a viharos szélben, és sajnos utasai, két ember meghaltak.

kép: straitstimes.com

kép: usnews.com

Az esőzések sok szárazföldi területen okoztak áradásokat. Athéntől nem messzeKinetábanföldcsuszamlással is számolni kellett, mely a környező úthálózat egy részét is teljesen blokkolta. Ugyancsak áradásokat jelentettekKateriniből, ahol hat személy sérült meg, de elöntötte a víz aHalkidikifélsziget jelentős részét ésThassostis.

kép: abcnews.go.com

Nem csak a félszigetek, a szigetek is jócskán kaptak az esőzésből. Rodoszon több épületet is elárasztott a víz, egy embert pedig holtan találtak az egyik házban. A helyi tűzoltóság több, mint 190 segélyhívást kapott, így a polgári védelem a szigeten rendkívüli állapotot hirdetett.

kép: greece.greekreporter.com

lead kép: malaymail.com