Július 27. Szombat, Liliána, Olga

Kenya az aszály után özönvizet kap a nyakába

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Kenya hónapok óta küzd az elképesztő aszállyal, ami rányomta bélyegét az ország gazdaságára is. Most azonban az IOD hatásnak köszönhetően olyan heves esőzésekkel kell szembenéznie, ami csak tetézi a károkat, nem pedig enyhülést hoz.

kép:Kenya Red Cross Twitter

Az aszály után mindenki várta az esőt, de sajnos egyszerre sokkal több érkezett, mint amit a föld elnyelni képes. A folyók megáradtak, föld és iszapcsúszásokkal kellet számolni. Az áradás szinte teljesen tönkretette az utakat az iskolákat és az egészségügyi intézményeket az ország jelentős részén.

kép:Kenya Red Cross Twitter

Nagyjából 101 000 ember érintett drasztikusan az áradás, és eddig 29 halálos áldozatot jelentettek, akiket közvetlenül maga a víz ölt meg. Mivel az IOD hatás idén különösen erős, így sajnos Kenya számára sem hoznak enyhülést a következő napok., az esőzések továbbra is folytatódnak, a helyi hatóságok pedig számítanak arra, is, hogy az anyagi károk fokozódása mellett ahalálosáldozatok számais növekedni fog.

kép:Kenya Red Cross Twitter

Amit az aszály meghagyott, azt most a víz elvitte. Az egyébként sem rózsás helyzetben lévő mezőgazdaságnak most szembe kell néznie újabb közel 22 000 haszonállat pusztulásával, illetve 400 hektár művelt terület elvesztésével is.

kép:Kenya Red Cross Twitter

lead kép: floodlist.com