Február 24. Szombat,

Kenya az aszály után özönvizet kap a nyakába

Világidőjárás
2019. november 02. 11:00
null

Kenya hónapok óta küzd az elképesztő aszállyal, ami rányomta bélyegét az ország gazdaságára is. Most azonban az IOD hatásnak köszönhetően olyan heves esőzésekkel kell szembenéznie, ami csak tetézi a károkat, nem pedig enyhülést hoz.

kép:Kenya Red Cross Twitter

Az aszály után mindenki várta az esőt, de sajnos egyszerre sokkal több érkezett, mint amit a föld elnyelni képes. A folyók megáradtak, föld és iszapcsúszásokkal kellet számolni. Az áradás szinte teljesen tönkretette az utakat az iskolákat és az egészségügyi intézményeket az ország jelentős részén.

kép:Kenya Red Cross Twitter

Nagyjából 101 000 ember érintett drasztikusan az áradás, és eddig 29 halálos áldozatot jelentettek, akiket közvetlenül maga a víz ölt meg. Mivel az IOD hatás idén különösen erős, így sajnos Kenya számára sem hoznak enyhülést a következő napok., az esőzések továbbra is folytatódnak, a helyi hatóságok pedig számítanak arra, is, hogy az anyagi károk fokozódása mellett ahalálosáldozatok számais növekedni fog.

kép:Kenya Red Cross Twitter

Amit az aszály meghagyott, azt most a víz elvitte. Az egyébként sem rózsás helyzetben lévő mezőgazdaságnak most szembe kell néznie újabb közel 22 000 haszonállat pusztulásával, illetve 400 hektár művelt terület elvesztésével is.

kép:Kenya Red Cross Twitter

lead kép: floodlist.com

vízklímaesőfolyóáradáshalálIOD