Június 24. Hétfő, Iván

Jönnek a Lavinák az Alpokban

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Bár már nyakunkon a tél, és a havazás sem kifejezetten szokatlan jelenség így, november vége felé, ami Tirolban és Ausztriában történik, azért nem mindennapi.

kép: telegraph.co.uk

Hatalmas mennyiségű hó zúdult a területre, ahogyan azt már meg is írtuk. Ám a havazás csak nem akar szűnni, és most már komoly lavinaveszéllyel is számolni kell. a lavinafigyelmeztető szolgálat ennek megfelelően egész Dél-Triol területére vörös figyelmeztetést adott ki.

kép: snow-forecast.com

Sok nagy, és nagyon nagy lavinával lehet számolni, melyek természetes módon alakulnak ki. A megelőzés az Alpokban is működik, de most a szakembereknek esélyük sincs, mert hatalmas mennyiségű csapadékkal kell megbirkózni, mindemellett pedig a havazás nem áll el. Sőt, várhatóan a következő két hétben még folytatódni fog, kisebb – nagyobb intenzitással.

kép: Dieter Peterlin Twitter

Ezt valószínűleg senki nem érzi át jobban, mint a Dél-Trirolvölgyeiben élők. Az olaszországi hegyyvidéken ugyanis a lavinák már javában mozognak, több települést is elvágva időlegesen a külvilágtól. Egy férfinek sikerült is felvételt készíteni arról, ahogyan el lavina lassan, ésmegállíthatatlanul benyomul egy városka utcáira.

lead kép: independent.co.uk