Június 17. Hétfő, Alida, Laura

Jön a hó hazánkba is!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Mindenki azt találgatja, mikor is érkezik meg a tél, hiszen szüleink gyermekkorában ilyenkor már fehér lepel fedte a tájat. Mi már megszoktuk, hogy a fehér karácsony egyre ritkábban jelentkezik, ellenben sajnos a tojáskeresés már hóban is működik.

kép: severe-weather.eu

Jelenlég még csak esővel lehet számolni, illetve döbbenten szemléljük a francia és azolaszhelyzetet, ahol a hegyekben már vörös riasztás van érvényben a hatalmas mennyiségű hó és a lavinaveszély miatt. Itthon meg vigasztalhatatlanul esik. De legalább nincs olyan nagy hideg.

Most azonban az előrejelzések mást ígérnek. Csütörtök környékére a szakemberek egy erőteljes hidegbetöréssel számolnak, mely néhány nap alatt nyugat, közép és Kelet-Európa egyes részeit is eléri majd.

kép: severe-weather.eu

A hidegfront pedig december elejére a havat is elhozza, bár nem mindenhol ugyanolyan valószínűséggel. Hazánkban leginkább december 3 mutatkozik havazásra alkalmas napnak, ekkor akár 30-40%-os eséllyel is eshet. Már december első napja is hozhat havat, de ennek valószínűsége alacsony, legalábbis a mostani előrejelzések alapján.

kép: severe-weather.eu

lead kép: unsplash.com