Május 23. Csütörtök, Dezső

Rekord drága volt a dallasi tornádó

null

Dallast néhány nappal ezelőtt egy tornádó érte el. Az EF3-as kategóriába eső tornádó az állam fővárosában komoly pusztítást végzett.

kép:bbc.com

Nemrégiben figyelték meg a tudósok az Arab-tengeren egy 5-ös erősségű hurrikán kialakulását, ami rekordnak számít, idén találkozhattunk a szintén rekorderDoriannal, valamint a soha nem látott aszállyal is, ami Chilét sújtja. A rekorderek száma pedig idén egyre csak gyarapszik, hiszen ez a tornádó is beáll közéjük.

kép:News Breaking LIVE Twittter

Nem az erőssége, és nem is a tornádó extrém mutatványaimiatt, hanem az okozott anyagi kár miatt. Jelenleg a becslések alapján 2 milliárd dollárra várják a beérkező kárigényeket, melyek autókat, házakat érintenek - kereskedelmi ingatlanoktól egyelőre nem érkeztek be adatok.

kép:NWS Fort Worth Twitter

Egyes elemzők szerint a 2 milliárd dollár túlzó, míg mások inkább óvatosnak titulálják azt, mindenesetre tény, hogy az idei év nem volt éppen gazdaságos az időjárás szempontjából az USA számára. A hátralevő két hónap még akár jelentősen is megemelheti az eddigi adatokat, amik megmutatják, hogy az elmúlt 10 hónapban 11 milliárd dolláros károkat okozott az időjárás.

kép:Nathan Frost Twitter

lead kép:candysdirt.com