Április 30. Kedd, Katalin, Kitti

Lorenzo Dorian kegyetlen babérjaira tör

Világidőjárás
2019. október 01. 08:00
null

Kis híján trónfosztás történt, deDorianvégül megtartotta elsőségét. Azonban közvetlen a nyomában, a sarkát taposva érkezik Lorenzo, aki a legerősebb címre tör. Ezt pedig meg is kapja, hiszen az 5-ös erősségű hurrikán olyan adatokat szolgáltat atudódokszámára,mellyelmár biztosan letaszítja trónjáról az eddigi csúcstartót,Frances-t 1980-ból.

kép:metro.co.uk

Dorianés Lorenzo a két 5-ös kategóriájú hurrikán az idei szezonban.Humebrtois csak mögöttük kullog, Lorenzo mégsem jelent akkora veszélyt, mintDorian. Ennek oka, hogy nagy szerencsénkre nem a lakott területek felett tombol, legalábbis egyelőre.

Az Azori-szigetek azonban az útjába esik, ahogyan az előrejelzések szerintÍrországés az Egyesült Királyság is. ÁmDoriannalellentétben Lorenzo várhatóan nem lesz olyan kitartó, így mire eléri a lakott területeket, erejéből is veszíteni fog.

kép:leinsterleader.ie

Jelenleg sehol nincsen hurrikánriadó, arra azonban felhívják a figyelmet, hogy Lorenzo ereje hatalmas, így bár maga a vihar nem jelent veszélyt most még a szárazföldekre, az általa generált hullámok, bárcsábítóaka szörfösöknek, potenciálisan halálosak lehetnek.

kép:edition.cnn.com

lead kép:weathernationtv.com

viharesőhullámhurrikánemberszél