Július 27. Szombat, Liliána, Olga

India lassan belefullad az IOD hatásba

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Az IOD hatással küszködik India. A csapadék mennyisége döbbenetesen nagy, a megszokotthoz képest 1700%-os emelkedést mutatUttarPradeshterületén - írja awatchers.news. A hatalmas mennyiségű eső áradásokat okoz, és nem csak ebben az államban.

kép:thehindu.com

A monszun nem újdonság Indiában, ám ennyire sok esőt nem szokott hozni. Az ország területén most is rengeteg az áradás, és csakUttarPradeshterületén 80felettia halálos áldozatok száma.

kép:aljazeera.com

Az anyagi kár ezekben az esetekben mindig jelentős, ám pontos összegeket egyelőre nem lehet tudni. Az állami intézmények, iskolák és hivatalok szinte mind bezártak,többnyireazért, mert elöntötte őket a víz.

kép:sott.net

A csapadék eloszlása azonban nem egyenletes, vagyis India területén nem mindenhol hoz ekkora mennyiségű vizet a monszun. Az IOD - bár az idei évben minden eddigi rekordot megdönt, az egész országra vetítve mégsem képes rekordot generálni az átlagos csapadékmennyiség tekintetében.

kép:bbc.com

Az a mérlegnek is két oldala van, és ha Indiában a rettenetesen sok eső okoz gondot, akkor Afrika egyes területein számítani lehet a soha nem látott mértékű szárazságokra is. Ez pedig az egész világnak rossz, hiszen az emberek - milliós nagyságrendben - kénytelenek lesznek máshol otthont keresni maguknak akiszáradtrégiók helyett.

kép:guardian.ge

lead kép:firstpost.com