Május 29. Szerda, Magdolna

Áradással küzd az Egyesült Királyság is

null

Úgy jönnek az áradások az Egyesült Királyságban, mint az esőcseppek. És ez utóbbiakból van elég, a helyi meteorológiai intézet két heti csapadékot vár egyetlen esőzés alkalmával is.

kép:metro.co.uk

Azáradásokrengeteg településen és a part menti régiókban is okoznak gondokat. Előbbi helyeken az eső, utóbbiakon a tenger hullámzása jelent kihívást.

kép:mirror.co.uk

Az utak sok helyen járhatatlanok, és a heves esőzések velejárói, vagyis a földcsuszamlások is okoznak gondokat.Carlisleés Newcastle között a vasúti forgalom leállt, mivel a síneket elzárta a lezúduló föld.

Jelenleg 77 áradási figyelmeztetés van érvényben az országban, és 191 riasztás él, a káosz pedig egyre csak nő. Az utakon az autók torlódásokba futnak bele, hiszen mindenki igyekszik kikerülni az elárasztott szakaszokat, amiknek egy része már le is van zárva.

kép:bbc.com

Acornvallipart mentén élőket felszólították arra is, hogy hagyják el a házaikat, és ne is menjenek vissza addig, amíg a szél nem csillapodik, vagyis amíg a hullámzás mértéke nem lesz alacsonyabb.

kép:express.co.uk

A Man szigeten a rendőrség felhívta a lakosság figyelmét arra, hogy az időjárási körülményekre tekintettel ne utazzanak sehova, hanem menjenek a házaik felső emeletére, így elkerülve az esetleges személyi sérüléseket, melyeket a várható áradás hoz magával.

kép:news.sky.com

lead kép:bristolpost.co.uk