Június 16. Vasárnap, Jusztin

A terminátor is menekül a tűz elől!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Kalifornia nincs éppen nyerő helyzetben. Kiterjedt bozóttűzzel küzdenek a tűzoltók már napok óta, amit az idén különösen száraz SantaAnaszél is gerjeszt és széthord. Most pedig egy újabb terjedő tűzzelkell szembenézniük, mely a Los Angeles egyik galériája, aGettyCenter művészeti központ közelében ütötte fel a fejét.

kép:ktla.com

Jelenleg mintegy 200 hektáron lángol a bozót, és ez a tűz olyan közel van a városhoz, azon belül is néhány igencsak drága ingatlanhoz, hogy kötelező evakuálást rendeltek el a hatóságok. Így pedig kénytelen volt elhagyni az otthonátLebronJames NBA játékos, valamint az egykori kormányzó és színész, Arnold Schwarzenegger is.

kép:phys.org

kép:phys.org

A tűz ellenmost is rengeteg tűzoltó dolgozik, de már kénytelenek megosztani erőiket, hiszen sem az előző, sem a mostani tüzet megfékezni egyelőre nem sikerült.

kép:theguardian.com

A város lakosainak nélkülözni kell az áramellátást is. 180 000 ember esik a kötelező kiürítési zónába, ám további 940 000 ember számára az áramellátás szintén nem megoldott. Ennek oka elővigyázatosság. A helyi áramszolgáltató ugyanis attól fél, hogy a megrongálódott felsővezetékek újabb tüzeket indíthatnak útjukra, tovább fokozva ezzel a katasztrófát.

kép:edition.cnn.com

lead kép:kxan.com