Május 21. Kedd, Konstantin

Karen felfalt egy mólót is

null

Karen, a trópusi vihar Trinidad és Tobago életét keseríti meg. A heves esőzéssel és erős szelekkel érkező Karen villámáradásokat okozott, és a fákkal, villanyoszlopokkal sem volt kegyes.

kép: foodlist.com

A belső területeken a nagy mennyiségű eső okozott áradásokat, több házat is károsítva, elöntve az utakat. A part menti sávon pedig a vihar által felkorbácsolt hullámok jelentettek igen nagy veszélyt. Tobago szigetén,Playmouthkörnyékén több hajó is megsérült, valamint a mólót is lerombolta a vihar, az alacsonyabban fekvő part menti régiókba pedig betört a víz, csapdába ejtve a lakosokat.

kép: foodlist.com

A területen 9 menekülttábort is létre kellett hozni, mivel a víz és a szél sok házban kárt tett, menekülésre késztetve azok lakóit. A szél jelentős károkat okozott az áramellátásban és a telekommunikációban is azzal, hogy a villanyoszlopokat kicsavarta a helyéről.

kép: foodlist.com

Trinidad területén a Szent József folyó okoz hatalmas károkat az áradásával. Az autópályákat is elöntötte a víz, ezzel pedig teljes forgalmi káoszt váltott ki a területen. Karen pedig csak menetel tovább, a napokban érinteni fogja Puerto Rico-t, az USA-t és a Brit Virgin-szigeteket is, az előrejelzések alapján a vihar nagyjából 150 mm csapadékot zúdít majd oda, ahol elhalad.

kép: foodlist.com

leadkép: foodlist.com