Május 26. Vasárnap, Evelin

Imelda elérte Texast

null

Imeladlandolt Texasban,Freeportnálés bizony nem a legszebb arcát mutatta meg. A hurrikánok jellemzően erős szelekkel és esővel jelentkeznek, most is erre számítottak. Ám Imelda csapadék tekintetében felülmúlta a várakozásokat.

kép:express.co.uk

A hurrikán érkezése után a területen óránként 120 mm feletti csapadék zúdult le, mely arra kényszerítette Texas kormányzóját, hogy több megyében is katasztrófa állapotot hirdessen ki. A területre lezúduló csapadék hatalmas árvizeket okozott, melyek két ember életét is követelték.

kép:thehindu.com

A területen sok helyen áramkimaradásokkal is számolni kellett, illetve Texas egyik leghatalmasabb olajfinomítója, azExxonis kénytelen volt bezárni a víz miatt.

kép:businessinsider.com

A George Bush nemzetközi repteret is le kellett zárni. A repülő késtek, a felszállást megtiltották, és a környező utak eltűntek az áradásban, így a reptérmegközelíthetetlenné vált. A vezetőség közleményben kérte a hozzátartozókat, hogy ne induljanak el családtagjaikért a reptérre, mert komoly veszélynek tennék ki magukat. A területen az áramellátás megvan, az éttermek is nyitva vannak, vagyis az utasokért nem kell aggódni.

kép:edition.cnn.com

ImeladTexas felett feloszlott, ám maradványai a következő napokban is okozhatnak nagyobb esőzéseket, villámáradásokat.Számlája jelenleg 8 milliárd dollár körül mozog, de sajnos várhatóan ez a szám is emelkedni fog még.

lead kép:businessinsider.com.au