Május 9. Csütörtök, Alberta, Benigna, Domokos, Fehérke, Hófehérke

Imelda áztatja Texast

Világidőjárás
2019. szeptember 20. 08:00
null

Texasba bekopogtatott Imelda, a trópusi vihar, mely Freeport-nél ért partot. A hurrikán a landoláskor kapta nevét, addigra erősödött meg annyira, hogy komolyan kelljen venni.

kép:ktvl.com

Imelda önmagában is képes a károkozásra, bár a területen nem ritkák a hurrikánok, vagyis a lakosság fel van készülve érkezésükre. A mostani vihar nem is jelent különösebben nagy kihívás, hiszen meg sem közelítiDorianerejét.

kép:chron.com

Imelda 65 km/h-s tartós szelekkel érkezett, és a szárazföld belseje felé halad. Mivel a vizet elhagyta, így ereje is egyre kisebb lesz, vagyis a szél valószínűleg nem okoz majd akkora károkat. Sajnos azonban a hölgy szeszélyes, és más fronton is támad.

kép:hypothetical-events.fandom.com

A hurrikán hatalmas mennyiségű csapadékot hoz magával. Az előzetes számítások alapján áthaladása közben az érintett területeken akár 460 mm esőt is lezúdíthat, ami hatalmas károkat okozhat, a kialakuló életveszélyes villámáradásokról már nem is beszélve. Ez a mennyiség nem csak a gyors, hanem a tartós áradásoknak is kedvez, vagyis Imelda bár nem olyan erős, mégis jelentős anyagi károkat okozhat.

kép:nytimes.com

lead kép:cbsnews.com

viharesőhurrikánUSAszélTexas