Június 25. Kedd, Bocsárd

Dorian példátlan őrjöngést rendezett a Bahamákon

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

A Bahamákkal kapcsolatban a legtöbb embernek a pálmafák és a napsütés, valamint a homokos strandok jutnak eszükbe. Most azonban mindezt letaroltaDorian, aki szokatlanul hosszan, 18 órán keresztül tartózkodott a lakott szigeteken.

kép:nbcnews.com

Dorianaz északi részeken 5-ös erősségű hurrikánként tombolt, itt a tartós szélerősség 298 km/h volt. De ez még mindig semmi ahhoz képest, hogy a széllökések ereje elérte a 354 km/h-t is. A helyiek elmondása alapján sok ház kártyavárként omlott össze, a szigeteken a fák az utakon fekszenek, és a bokrokat is megkopasztotta a szél, szinte nincs is zöld a szárazföldön.

kép:MVP Twitter

kép:theguardian.com

A hurrikán a szakemberek szerint az idei szezon várhatóan legerősebbje lesz, az Atlanti-óceánon kialakult viharok közt a második legerősebb.Doriana szigeteken megszüntette az áramellátást, a partok közelében 5-7 méter magas hullámokat korbácsolt, és hatalmas áradásokat is okozott alakottterületeken.

kép:theguardian.com

A viharnak rengeteg károsultja van, és sajnos halálos áldozatokkal is számolni kellett, köztük az egyik első egy 7 éves kisfiú volt, akinek a nővére is eltűnt. A segélyszervezetek már elindultak, többen már meg is érkeztek a helyszínre és megkezdték a mentési munkálatokat.

kép:bbc.com

lead kép:eu.usatoday.com