Július 27. Szombat, Liliána, Olga

Az évszázad vihara...

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Az elmúlt 100 év legrosszabbviharávalvolt kénytelen szembenézi Spanyolország. Egy összetett és szélsőséges időjárási jelenségeket hozó viharrendszer érte el az ország területét néhány napja, ítéletidőt eredményezve Spanyolország délkeleti részén.

kép:theguardian.com

Az érintett területen két nap alatt 400 mm csapadékkal kellett számolni, mely a folyókat annyira megduzzasztotta, hogy azok kiléptek medrükből, és az utcákon rohantak tovább, magukkal sodorva szinte mindent, ami az útjukba került. Az anyagi károkjelentősek.

kép:bbc.com

Sajnos halálos áldozatai is vannak a viharnak. 6ember veszítette életét az áradásban, és többen megsérültek. Ha a víz nem lenne elég gond, a viharrendszer ráadásul tornádókat is produkált, melyek fákat csavartak ki a helyükről, tovább nehezítve ezzel a terület helyzetét. Jelenleg több, mint 30 út került lezárásra, és sok embert kellett evakuálni is a területről.

kép:gulf-times.com

A viharokat megsínylette az elektromos hálózat is. A különleges körülményekre való tekintettel a területen több, mint 300 000 diák számáraszünetela tanítás is.

kép:trtworld.com

lead kép:floodlist.com