Május 27. Hétfő, Hella

Algériában is pusztít a víz

null

Algériában a hónapban harmadszor is áradássalkellettszembenéznie az embereknek.Algirban, a fővárosban is gondokat okozott a heves esőzés, melynek következtében a folyók is megáradtak és a főváros mellett több területen is romboltak.

kép:Observ' Algérie Twitter

Az anyagi kár jelentős, de ami még ennél is rosszabb, hogy két halálos áldozata is van az árvíznek. Egy embert az autójában öntött el a víz, és bár a mentőcsapatoknak sikerült kimenteni és kórházba szállítani, ott életét vesztette. Egy másik személy akkor tűnt el, amikor egy buszt sodort el a víz. Később a holttestét megtalálták a mentőalakulatok.

kép:Observ' Algérie Twitter

A területre 40 perc alatt 40 mm eső esett. Ez azért is hatalmas mennyiség, mivel szeptemberben az átlagos csapadékmennyiség 28,3 mm szokott lenni. A helyi szakemberek szerint ugyan az a viharrendszer csapott le Algériában is, ami Spanyolországban okozott katasztrofális áradásokat.

kép:Islam&Info Twitter

A víz komoly fennakadásokat okozott a főváros közlekedésében. Nem csak az autók rekedtek az utakon, vagy sodorta el őket a víz. A metrók is beáztak, illetve a reptéren is hatalmaskárokkalszámolnak a víz következtében.

kép:Islam&Info Twitter

lead kép:Observ' Algérie Twitter