Május 23. Csütörtök, Dezső

Tűz, víz és ökológiai katasztrófa - ez vár most Oroszországra

null

Hárommillió hektáron lángol az erdő a szibériai területeken, amit már az orosz vezetés is nagyon komolyan vesz, és rendkívüli helyzetet hirdettek. De a tűz mellett a vízzel is meg kell birkóznia az országnak, mivel a heves esőzések hatására az Irkutszk régióban komoly áradások léptek fel.

kép:rt.com

Júniusban már elöntötte a víz ezt a területet, akkor 25 halálos áldozatot szedett, és hét embert még azóta is keresnek a hatóságok. Most 2699 embert érintenek az áradások, de pontos számokat egyelőre nem lehet tudni.

Az egyik áradó folyó azIyaszintje jelentősen megemelkedett. A veszélyes szint 7 méternél van, a folyó azonban 11,25 méteren áll. A helyi hatóságok arra is figyelmeztetnek, hogy az áradás ökológiai katasztrófát is hozhat magával, mivel a területen lévő papír és cellulózgyárkezeletlenmérgező hulladékát is magával sodorhatja, és elterítheti a Bajkál tóban.

kép:rt.com

Az áradás az Amur régiót is érinti. Itt nagyjából 600 házat rongált meg a víz, és 2300 embert kellett evakuálni. A területen július 25-én rendkívüli állapotot hirdettek.

lead kép:rt.com