Május 22. Szerda, Júlia, Rita

Több, mint 1000 halálos áldozata van már a monszunnak Indiában

null

A Földön éppen két szélsőséges időjárási jelenség okoz gondokat. Míg az Amazonas, Szibéria vagy éppen a Kanáris-szigetek a tartós szárazság okozta erdőtüzekkel küzd, addig India ésszomszédaia monszunesők szokatlan hevességével kénytelenek szembenézni.

kép:bbc.com

A monszun teljesen megszokott, sőt, erősen várt jelenség Indiában és persze a szomszédos területeken is. A heves esőzések minden évben okoznak kisebb – nagyobb gondokat, de idén különösen elszabadult az időjárás.

kép:cbsnews.com

Az esős időszak sokáig váratott magára, egészen addig, míg India területén több város is az ivóvízhiány rémével szembesült. Most azonban az eső szakadatlanul esik, földcsuszamlásokat és áradásokat okozva a területen. Csak Indiában a monszun kezdete óta 1058 ember veszítette életét az időjárás következtében, és több, mint 1 800 000 ember kényszerült elhagyni az otthonát.

kép:timesnownews.com

Sajnos a halálos áldozatok száma itt nem áll meg. Pakisztán területén is több, mint 200 ember halt meg, és az eső gondokat okoz Kínában, Nepálban, és szinte minden területen, ahol a monszun jelentkezik.

kép:dw.com

lead kép:accuweather.com