Június 17. Hétfő, Alida, Laura

Lángol a népszerű turistacélpont

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Hatalmas tűzvész pusztítGranCanarián, aKanári-szigetek névadó tagján. A hatóságok kénytelenek voltak összesen 40 városból embereket evakuálni, jelenleg mintegy 8000 embert telepítettek ki.

kép:dw.com

A népszerű üdülőhely augusztus 17-e óta lángol, de a helyzet augusztus 19-én lett igazán durva. Ekkorra ugyanis már 34 négyzetkilométeren tombolt a tűzvész, ami hatalmas terület,főlegha azt is hozzávesszük, hogy a sziget teljes területe 1532 négyzetkilométer.

kép:euronews.com

Sajnos a lángokat egyelőre sem eloltani, sem megfékezni nem sikerült. A hatóságok elődleges feladatuknak az emberek mentését tekintik, minden más csak ezután következik. A hatalmas erdő ésbozóttüzekokozta anyagi kár is jelentős, a sziget életében kiemelt jelentőségű turizmus is komoly károkat szenved emiatt.

kép:reuters.tv

Az ilyen, és hasonló nagyságú tűzvészek egyre gyakrabban jelentkeznek, hála a klímakatasztrófa hatására eltolódó időjárási jelenségeknek, a tartós és erős szárazságoknak, melyek nem csak a tüzek létrejöttét segítik elő, hanem jelentősen gyengítik a növényzet ellenálló képességét is mind a betegségekkel, mind a környezeti ártalmakkal szemben.

kép:weather.com

lead kép:dailytelegraph.com.au