Június 24. Hétfő, Iván

Francisco után máris itt toporog a sokkal erősebb Lekima

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Francisco még nem is kaphatta meg a neki járó kiemelt figyelmet, mert sarkában máris ott toporogLekima (a név jelentése Isten ajándéka), aki lényegesen erősebb, így sokkal nagyobb riadalmat vált ki Tajvan partjainál, de Kínában is szoros megfigyelés alatt tartják.

kép:weather.com

Ez nem véletlen, hiszen már most is, a tenger felett 130 km/h szélsebességet produkál 155 km/h-ásszéllökésekkel. De még van egy kis ideje izmosodni, amit sajnos a fenekéig ki is használ, így mire eléri aszárazföldet 4-es erősségűre hízik, a szélsebesség a csúcson eléri majd a 230 km/h is.

kép:www.express.co.uk

Kína valamivel visszafogottabb formában találkozhatLekimával, mire a szárazföldi tombolás hatására veszít majd erejéből, így a népköztársaságot már “csupán” 3-as erősséggel éri majd el, várhatóan 185 km/h-ás szélsebességet produkálva.

kép:watchers.news

Ha mindez még nem lenne elég,Lekimasem lehet sokáig az érdeklődés középpontjában, hiszen szorosan mögötte érkezik a 10. tájfun a szezonban.Krosaugyan várhatóan nem lesz olyan erős, mintLekima, de a landoláskor azért ez a szélvihar is okoz majd kifejezetten kellemetlen perceket, ezúttal várhatóan Japán partvidékén.

kép:focustaiwan.tw

lead kép:youtube.com