Május 23. Csütörtök, Dezső

A levegőben lógnak a sínek a Skótoknál

null

Heves esőzésekkel kellett és kell is még számolnia azoknak, akik Skóciában élnek, vagy oda látogattak. Jelenleg is sárga riasztás van érvényben, és ez egészen szerda estig el is tart majd.

A helyi katasztrófavédelem hétfő reggel óta 16 árvízriasztást kapott, egyes területekről több embert, köztük turistákat is evakuálni kellett. Halálos áldozatokról, vagy sérültekről nem érkezett jelentés.

kép:bbc.com

CrianlarichésTyndrumközött a vasúti közlekedés is akadozik, illetve mostanra teljesen meg is állt, mivel az áradások alámosták a vasúti töltést. A vonatközlekedés veszélyessége miatt azt teljesen leállították, és előre láthatóan csak 6-7 nap múlva indulhat újra a vonat, mivel a hibákat jelenleg nem lehet kijavítani.

kép:bbc.com

A meteorológusok arra figyelmeztetnek, hogy ma és holnap is az esőzések hevessége fokozódhat, villámok és jégeső tehet kárt a házakban. A lakosságot arra kérik az érintett területeken, hogymaradjanakotthon, míg a turisták figyelmét felhívják a sárga figyelmeztetésre, és kérik, hogy fokozott figyelemmel közlekedjenek.

kép: bbc.com

A Katrin tó közelében az áramellátás is akadozik, valamint a telefonkábelek is sérültek. A helyreállítási munkálatok már folynak, de az időjárási viszonyok miatt ez eltarthat egy darabig. A tó közelében két településről is jelentettek földcsuszamlásokat, szerencsére sérültekről eddig nem érkeztek hírek.

lead kép: bbc.com