Június 14. Péntek, Vazul

Tornádó pusztított a kedvelt üdülőhelyen

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Az Egyesült Államokban nem ritkák a tornádók. Olyannyira nem, hogy évente átlagosan 1253 ilyen gyilkos széllel kell szembenéznie az itt élőknek. Persze nem mindenkinek.

kép:Eversource MA Twitter

A Tornádók erejük teljében a part menti településeket szokták elérni. Ez sajnos nem azt jelenti, hogy a belső területek lakói fellélegezhetnek, hiszen egy erős szélvihar mélyen benyomulhat a szárazföld belsejébe, mire elveszíti lendületét. Azonban még így is vannak olyan részei az USA-nak, ahol a tornádóktól nem kell tartani. Ilyen Alaszka,RhodeIsland, vagy éppen Massachusetts.

kép:Eversource MA Twitter

kép:Eversource MA Twitter

Ez utóbbinak egyik kiemelten kedvelt nyaralóhelyeCapeCod, ahol azonban most az emberek találkozhattak életük első helyi tornádójával, mely a korrigáltFujitaskála szerinti egyes fokozatú volt. A szél sebessége elérte a 177 km/h-t is, ás igen nagy pusztítást vitt véghez, tekintve, hogy ilyenerejűszélhez sem a helyi növényzet nincsen hozzászokva, sem pedig az építészet nem igazán számít rá.

kép:Eversource MA Twitter

A vihar főleg az elektromos vezetékekben tett kárt azzal, hogy az oszlopokat kicsavarta a földből, vagy a közeli fákat hajigálta a vezetékekre. Szerencsére sem halálos áldozatokról sem pedig sebesültekről nem érkeztek hírek.

kép:watchers.news

lead kép:Eversource MA Twitter