Június 17. Hétfő, Alida, Laura

Másfél méter jég Mexikóban

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Azt mondják, az emberek nem hiszik el, hogy baj van, amíg azt a saját bőrükön nem érzik. Mexikóban most már szinte biztos, hogy mindenki érzi és tudja: a klímakatasztrófa valóság.

kép: bbc.com

Sohasem látott természeti jelenséggel kellett szembenéznie Guadalajara lakosainak. Az extrém meleg és a magas páratartalom ugyanis erőteljes jégesőt eredményezett. Ez azonban nem azért volt különleges esemény, mert nyáron jég esett, hiszen ez ilyenkor jellemző. Nem is azért,amiaz USA területén volt tapasztalható, hogy golflabda, és annál is nagyobb méretű jéggolyók sortüzehullotta városra.

kép: bbc.com

Jelen esetben egy nagyon gyorsan bekövetkezett, hatalmas mennyiségű jéggel járó viharról volt szó. A jég egyes helyeken eléri a másfél méteres magasságot is, bár sokáig nem marad meg, hiszen a nyári forróság a vihar után visszatért.

kép: bbc.com

Igaz, 01:50 és 02:10 között, amikor a vihar lecsapott, vagyis összesen 20 perc alatt 22°C-ról 14°C-ra esett vissza a hőmérséklet, így a jégeső megjelenése kicsit sem meglepő- írja abbc.com.

kép: bbc.com

Ekkora mennyiségű jég ilyen rövid idő alatt természetesen anyagi károkat is jelent. Nagyjából 200 házban, és több tucat autóbanokozottkárokat a vihar, de az anyagi veszteség még is sem jelentős.

kép: bbc.com

lead kép:washingtonpost.com