Május 19. Vasárnap, Ivó, Milán

Hidegfront érkezett a hőhullám után

Világidőjárás
2019. július 26. 16:00
null

Miközben az USA egyik szegletében olyan forróság van, hogy a járdát is 63°C fölé forrósítja fel – ami gyakorlatilag már sütni lehet – addig mindenki a hűvösért rimánkodott. Napokkal ezelőtt még a csúcsra járatott légkondik voltak ajellemzőek,ahogyan mostEurópában is, hiszen Párizsban akár 42°C is lehet.

kép:healthywomen.org

Nos, az USA déli részének imái meghallgatásra találtak, és teljesültek is, de talán egy kicsittúllőtteka célon a teljesítéssel. Jelenleg ugyanis egy szokatlan hidegfronttal kell számolni a területen, mely most a hidegrekordokat döntögeti. SanAntoniobanreggel 19,4 °C volt, de éjjel lehűlt az idő 13°C-ra is.

A hirtelen jött hideg a hőhullám után nem szokatlan, ám a hőmérsékleti különbségekkiugróak, rekord szintűek. Ez pedig mindenképpen a klímakatasztrófa kibontakozásának következménye, vagyis számolni kell még hasonló jelenségekkel, el lehet felejteni a külön téli és nyáriruhatárat, a kettő összemosódik.

kép:thecomicnews.com

A hatalmas különbségek a minimumok és a maximumok között a szervezetet is erősen megterhelik, különösen az idősek és a csecsemők esetében, de ilyenkor csökken a reakcióidő is, ami a közlekedésben eredményezhet káoszt.

lead kép:hirzona24.com
klímamelegUSAhidegfrontemberrekord