Május 2. Csütörtök, Zsigmond

Egy hónapnyi esőt kapott a nyakába az USA fővárosa egyetlen óra alatt.

Világidőjárás
2019. július 09. 12:00
null

Washington DC-t is elérte az a mostanában sok helyen bekövetkező jelenség, hogy egyetlen óra leforgása alatt hullik le akkora csapadékmennyiség, ami normál esetben egy hónap alatt szokott. Ez pedig olyan helyzeteket eredményez, amivel nem lehet előre kalkulálni. A fővárosban a helyi hatóságok riasztást adtak ki a villámárvizek miatt.

kép:weather.gov

Egy helyeken a 102 mm-t is meghaladta a csapadék mennyisége, ami drasztikusan hatott a közlekedésre. Egy repteret is elöntött a víz, ahol a gépek kereke nem látszott ki a hömpölygő áradatból. Több vonatot is le kellett állítani, mert a síneken nem lehetett biztonságosan közlekedni a víz miatt.

kép:bostonglobe.com

kép:Washington informer twitter

A főváros és a környező települések útjai sokkal inkább lettek volna alkalmasak a csónakközlekedésre, semmit az autóval való előre jutásra. Szerencsére halálos áldozatokról nem érkezett jelentés, azonban az anyagi kár így is jelentős. Több épület is megrongálódott, köztük a Fehér Ház pincéjébe is elkezdett beszivárogni a víz. Nem járt jobban a Pentagon sem, itt is áteresztett a vízzáró ajtó, mely az alagsort védte.

kép:Wusa9 twitter

lead kép:nbcnews.com


klímaesőárvízUSAemberWashington