Június 13. Csütörtök, Anett

8 áldozatot követelt a földrengéssorozat a Fülöp-szigeteken

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Erőteljes rengéssorozat rázta meg a Fülöp-szigeteket,Batanesszigetét. A rengéssorozatban nagyjából 60 ember sérült meg, és 8 ember vesztette életét.

kép:rappler.com

A rengések kora hajnalban kezdődtek. A sorozat egy 4.2-es erősségű mozgással indult, amit nem sokkal később egy 2.8-as követett, majd a sorozat legerősebb tagja, egy 6.4-es földrengés következett, helyi idő szerint 4 óra 16 perckor.

kép:philstar.com

A rengések közt voltak kisebbek, 1.7-es erősségűek, és voltak 5-ös erősségetmeghaladóakis. A szigeteken összesen 18 rengést regisztráltak.

A helyi hatóságok szerint a halálos áldozatok annakköszönhetőek, hogy a rengések nagyon korán történtek, és az emberek nem tudtak rá időben reagálni. A sorozatban sok ház sérült meg, többnek egy-egy fala dőlt össze, vagy dőlt rá a bent alvókra.

kép:mirror.co.uk

A rengéssorozatban megsérült a sziget 19.századi mészkőtemploma is. Az első rengés hatására a harangtorony megrepedt, majd a második össze is döntötte azt. Egy két szintes kórház is komolyan megsérült, innen a betegeket egy ideiglenesen felállított kórházba, egy fedett sportpályára evakuálták.

kép:rappler.com

Cunamiriadótnem jelentettek a környéken

lead kép:ph.news.yahoo.com