Június 14. Péntek, Vazul

650 halálos áldozata van a monszunnak - eddig

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Mianmarban a múlt hónapban amonszunerős esőzéseket hozott. Ennek következtében az ENSZ adatai szerint jelenleg 40 000 embert érintenek a monszunból fakadó áradások.

kép:accuweather.com

Rengeteg területen kellett az embereket ideiglenes otthonokba telepíteni. De nem csak Mianmar szenved a kitartó esőzésektől. A környező régiókban is ezreket kellett a felállított evakuációs központokba átköltöztetni. az áradások érintik India és Nepál területét is. a jelenlegi adatok alapján a monszunáradások a három területen összesen mintegy 25 millió embert érintenek, és az áradások, illetve az esőzéssekkel összefüggő események eddig 650 halálos áldozatot követeltek.

kép:myanmarwaterportal.com

A monszun több helyen idén később érkezett, ezzel nagyon nehéz helyzetbe hozva többek közt az indiai gazdálkodókat, hiszen rengeteg helyen szárazság uralkodott. A monszun érkezése azonban a mérleg másik oldalára tolta a helyzetet, most nagyon sok területen okoznak gondot az áradó folyók, amik kilépve medrükből ezrek lakhelyét öntik el.

kép:moneycontrol.com

Mianmarban a folyók szintje jelenleg a veszélyes jelzés alatt található, de a meteorológusok szerint további, nagy mennyiségű csapadék várható.

kép:myanmarwaterportal.com

lead kép:daily-sun.com