Június 25. Kedd, Bocsárd

123 halálos áldozata van az indiai és nepáli áradásoknak

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

India számára a klímaváltozás nagyon is mai probléma, mely olyan szélsőséges helyzeteket teremt, amiket nagyon nehéz kezelni. Pár napja tudjuk, hogy egyes városai egyszerűen kifogytak az ivóvízből, így a kormány kénytelen vonatokkal szállítani a vizet az érintett területekre.

kép:Narendra Shrestha twitter

A szárazság oka az, hogy a monszun idén később érkezett, ami több, mint 40%-kal kevesebb csapadékot eredményezett éves szinten. Ez a monszun azonban nem csak a szárazságért felel, hanem azokért a szezonális árvizekért is, melyekkel a hatalmas országnak most kell szembenéznie.

kép:Narendra Shrestha twitter

kép:NDRF Twitter

A jelenlegi adatok alapján nagyjából 6 millió embert érintenek ezek az áradások Indiában és Nepálban. Sajnos halálos áldozatokkal is számolni kell, eddig 123 ember vesztette életét. Sok a sérült, és több embert keresnek a két ország hatóságai.

kép:NDRF Twitter

Az áradások az épületekben is komoly károkat okoztak. Sok ház összeomlott, másokban jelentős károk keletkeztek. Az elöntött területek áramellátása szünetel, de ami ennél is sokkal rosszabb, hogy a mentési munkálatokat is csak nagyon nehezen lehet megoldani, hiszen sok település a magas vízállás miatt csak korlátozottan közelíthető meg.

kép:All India Radio News twitter

lead kép:indianexpress.com