Június 13. Csütörtök, Anett

Vayu olyan erővel tombol Indiában, amilyet 20 éve nem láttak

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

300 000 ember menekülVayuharagja elől Indiában. Az ország, ahol az emberek egy része kénytelen elviselni az 50°C körüli hőmérsékletet, most szembenéz egy olyan pusztító ciklonnal, mely 1998-óta nem tombolt a területén.

kép:weather.com

Vayuigazi ereje nem is a szélsebessége, hiszen láttunk már a mostani nagyjából 170 km/h-át meghaladó szélerősséget is, csakhogy ezzel a szárazföldön kell szembenézni. Ennek köszönhetően, valamint a meteorológusok előrejelzései miatt 300 000 embert költöztettek ki a területről ideiglenesen, valamint tervezik a halászati tevékenység teljes leállítását is, hiszen az erős szél a tengereken is hatalmas veszélyt jelent.

kép: indiatoday.in

A 140 km széles viharrendszer miatt a térség iskoláit mind bezárták, és a lakosság felkészült az áramellátás ingadozására is. Nem véletlen az, hogy ennyire komolyan veszik a vihart. Az utolsó, hasonlóerejűciklon 1998 június 9-én tombolt az ország területén. Mintegy 15 000 embert kényszerített otthona elhagyására, 10 000 ember azonban nem volt olyan szerencsés, hogy távozhasson, így az életével fizetett a ciklon dühöngéséért.

kép:ibtimes.co.in

lead kép:newsdig.in