Május 25. Szombat, Orbán

Romboló áradás Mexikóban

null

San Gabriel városában, Mexikóban bekövetkezett az, amit a természetvédők igen régóta hajtogatnak. Árvíz pusztított anélkül, hogy heves esőzések lettek volna a városban.

kép:mexiconewsdaily.com

Legalább 5 halálos áldozat írható az áradás számlájára, nagyjából 1000 épületet rongált meg a víz, valamint 8 hidat is járhatatlanná tett. Az állam több folyója is kilépett medréből, ennek köszönhetőa kifejezetten nagy pusztítás, és a jelentős anyagi kár.


kép:mexiconewsdaily.com

A kormányzó, Enrique Alfaro Ramírez elmondta, hogy igaz, hogy a területen nem esett jelentősebb mennyiségű eső, ám a hegyvidéken igen, ahonnan a folyók érkeznek. ráadásul az illegális erdőirtások megnehezítik a helyzetet, egyrészt azzal, hogy a folyómeder instabilabb, másrészt azzal, hogy az esőkkel érkező csapadékot nem köti meg az erdőségek talaja, vagyis az árvízveszély fokozódik.

kép:mexiconewsdaily.com

Erre a hibára az erdők kivágásával kapcsolatban a természetvédők már rág felhívták a figyelmet, most pedig élő példáját láthatjuk annak, hogy milyen következményei lehetnek annak, ha erdőségek nélkül maradunk.

lead kép: