Május 26. Vasárnap, Evelin

Földrengés a határon

null

Erős, 6.1-es földrengés rázta meg Costa Rica Panamával határos területét. A rengés epicentruma 3,3 kilométerre voltBrenonvárosától, nagyjából 18 kilométeres mélységben. Vasárnapfolyamán utórengésekkel is számolni kellett. A földmozgás 750 000 embert érintett a területen.

kép:dnaindia.com

A jelentések alapján néhány üzlet és lakóház szenvedett kárt, de azok közül is inkább a fából épült ingatlanokkal volt a gond. Bár igen nagy számban élnek emberek a területen, szerencsére mindössze 5 sérültről lehet tudni, halálos áldozatokról pedig nem szóltak a híradások.

kép:express.co.uk

Sem Panama, sem pedig Costa Rica területén nem történt jelentős baleset, az anyagi károk sem rúgnak kifejezetten magasra, így a földmozgást szerencsésen átvészelte a Közép - Amerikában található két ország.

kép:cbs8.com

A csendes-óceáni cunami figyelmeztető rendszertől sem érkezett vészjelzés, nem jelentettek cunamit sehonnan, vagyis a földrengésnek különösebb következménye sem lesz. A terület földrengések tekintetében nem éppen szerencsés helyzetű, ugyanakkor éppen ennek köszönhető, hogy egy ilyen erősségű rengést is képesek kisebb anyagi károkkal, és kevés sérüléssel átvészelni, hiszen az épületek tervezésénél a földmozgás is tervezett lehetőség.

lead kép:stuff.co.nz