Május 18. Szombat, Alexandra, Erik

Elmosta az ár a szomszédokat

Világidőjárás
2019. május 16. 12:00
null

Nem csak nálunk esik megállíthatatlanul, hanem a szomszédban, Horvátországban és Bosznia Hercegovina területén is. Azonban míg nálunk az idő inkább szomorú, a folyamatos de csendes eső miatt, addig mellettünk a csapadék nagyobb mennyiségű, és messze nem csendes.

kép:watchers.news

A heves esőzések, melyek napok óta tartanak, áradásokat okoztak a területen. Zágrábban legalább öten megsérültek, mikor a vihar, mely erős szelet is hozott magával, fákat csavart ki. Emellett a fák a villanyvezetékekben is kárt tettek, áramkimaradásokat okozva. A helyi tűzoltóság 500 esetben volt kénytelen közbeavatkozni, és 300 esetben mentési munkálatokat kellett végrehajtaniuk.

kép:nypost.com

A heves esők és az erős szelek egy halálos áldozatot is követeltek, akinek a csónakja felborult horgászat közben. Egy személyt eltűntként tartanak nyilván.

kép:dailysabah.com

Bosznia Hercegovina területén sem jobb a helyzet. Az áradás több száz házban tett kárt, és sajnos egy 6 éves kisfiút eltűntnek nyilvánítottak, miután a megáradt folyóba esett. Bár a helyzet nem jó, de szerencsére még nem éri el a katasztrofális szintet, mely pontosan 5 évvel ezelőtt pusztított a területen.

kép:floodlist.com

lead kép: msn.com

vízHorvátországemberáradáshalálBosnia